perjantai 21. lokakuuta 2011

Embleemi (Päivi Salmi)

Savonlinnan Oopperajuhlien 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi julkaisen nyt virallisen juhlatunnuksen, ns. embleemin. Tämä embleemi on suuren juhlavuotemme virallinen symboli. Embleemiä on työstetty keväästä 2011 alkaen ja nyt se on valmis julkaistavaksi.

Mikä embleemi? Tässä Wikipedian selitys: "Embleemi (ransk. emblème, kreik. mosaiikki) oli alun perin metalliastian kohokuva tai ornamentti. Nykyisin se tarkoittaa kuvaesitystä, jossa on symbolinen sisältö. Se on abstrakti tai esittävä kuva, joka ilmentää jotain käsitettä, esimerkiksi moraalista totuutta tai allegoriaa, tai edustaa henkilöä, kuten kuningasta tai pyhimystä."

Juhlavuoden ilmeen ja markkinointimateriaalien valmistelu jatkuu Oopperajuhlien markkinoinnissa syksyn ja kevään ajan. Mm. verkkosivusto, esitteet ja banderollit saavat uuden, graafisen ilmeen. Toivottavasti pidätte 100-vuotiaan Savonlinnan Oopperajuhlien ja Olavinlinnan modernista kuosista!

Oopperajuhlablogi avattu!

Tervetuloa Savonlinnan Oopperajuhlien ryhmäblogiin! Olemme suunnitelleet tätä pitkään, mutta vasta nyt, 100-vuotisjuhlien kynnyksellä saimme blogin aikaiseksi.

Tästä blogista voit lukea muutaman Savonlinnan Oopperajuhlien luomiseen vaikuttavan ihmisen ajatuksia omasta työstään ja vähän muustakin. Koska haluamme päästää sinut kurkistamaan kulisseihin mahdollisimman monipuolisesti, mukana on kirjoittajia oopperan johdosta, myynnistä ja markkinoinnista, tuotannosta ja taiteellisesta henkilökunnasta. Kommentoi ja kerro kenen ajatuksia haluaisit tästä blogista lukea.

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään ensi kesänä 5.7.-4.8.2012 ja vuorossa on ainutlaatuinen juhlakesä. Täytämmehän silloin maagiset 100 vuotta! Tässä blogissa kerromme kuinka juhlavuoden valmistelut etenevät eri rintamilla talven, kevään ja kesän aikana huipentuakseen sitten heinäkuuhun 2012.